Ceramic Coatings Europe AB bildades 1998 under namnet Ceramco AB som skandinavisk distributör av lösningsmedelsbaserade epoxikompositer från USA.

Vi är idag distributörer för ett antal olika varumärken som alla karaktäriseras av "annorlunda tänk". D.v.s produktområden som löser problem via extra ordinära fysikaliska egenskaper som traditionella produkter saknar. 

Ceramic Polymers Keramiska komposit beläggningar är överlägsna traditionella färgsystem som rostskyddande beläggning i aggressiva miljöer just p.g.a sina fysikaliska egenskaper i form av täthet, vidhäftning, kemikalieresistens m.m. Godkännande finns för användning i kemikalietankar.

EonCoat är en revolutionerande ny teknik för att göra vanligt stål "rostfritt". Vid målning med EonCoat sker en kemisk process i stålet som gör detta legerat med ett s.k fosfatglas övertäckt med keramisk komposit. Detta gör att stålet inte kan rosta i utomhus miljöer. Denna produkt kommer att förändra synen på rostskydd i framtiden för stora stålkonstruktioner.

Spraylat tillverkar avdragbara skyddsfärger för olika underlag. Dessa används för temporärt skydd i upp till 12 månader mot nedsmutsning, nötning, färgspill etc.

Seaslide är en hydrofil beläggning som binder vatten. På ett båtskrov flyttas därmed friktionen från skrov vatten till vatten vatten vilket innebär minskad bränsleåtgång eller snabbare fart genom vattnet. Det är ingen antifouling men har en viss växtbegränsande effekt och passar bra i bl.a Östersjön.

Vår filosofi är att hitta produkter som är problemlösare där vanligt använda produkter går bet.

Kontakta oss gärna om ni har specifika problem inom ytskydd. Kanske vi kan hjälpa er att finna alternativa lösningar. 

 

 

 

Joomla Templates: by JoomlaShack